Envejen opetuspäivä Kurussa 07.03.2012

Kolmannelle vuodelle sijoittuva metsäneuvontakurssi pitää sisällään paljon mielenkiintoista puuhaa. Kurssin ehdottomasti parasta antia oli 1. vuotta Tamkissa opiskelevien envejen (Environmental Engineering) perehdyttäminen metsätalouteen englanninkielellä opettaen.

Opettajina toimimme me 3. vuoden metsäopiskelijat pareittain ja tarkoituksena oli soveltaa niin Englanninkurssien oppeja, -kuin myös metsäneuvonnankurssilla opittuja metsäneuvontataitoja. Opetustilanteet oli jaettu siten että osa opetuksesta annettiin ensin sisätiloissa PowerPointin välityksellä ja toinen osa opetuksesta pidettiin Kurun metsissä rastiopetuksena.

Kurun paksulumiseen metsään oltiin jo alkuviikosta käyty tekemässä rastit opetustilanteita varten. Bussi ja kenttälounas oli myös tilattu jo etukäteen valmiiksi oppilaiden toimesta. Kaikki oli valmiina!


D-Day koitti Keskiviikkona 07.03. Vanha kunnon RGT pärähti klo 8 laakista käyntiin tumman savupilven saattelemana. RGT hoiti virkaansa huoltoautona rasteilla ja sillä oli myös tarkoituksena noutaa tilatut sapuskat Kurun metsäkoulun keittiöstä. Itse onnistuin jättämään vanhan auton jumiinkin aamutuimaan Kurun mäkisillä metsäteillä kikkaillessa. Onneksi auton kyydissä oli tullut mukaan poikkeuksellisen vahvoja työntömiehiä. Parin pienen klapin avulla eturengas saikin vihdoin kitkaa allensa ja tilanteesta selvittiin.

Klo 10 aikaan Kurun saapui linja-autollinen monikansallisia envejä matkaoppaanaan Miika Turkulainen. Nuotio oli jo valmiiksi pistetty tulille ja aurinko hymyili kauniimmin kuin sata morsianta. Hymy tarttui myös meidän kaikkien paikallaolijoiden kasvoille, positiivinen asenne sai pakonomaisen koulusuorittamisen unohtumaan ja rastien pitäjät suorittivat hommat erinomaisella tavalla, osin alipukeutuneet envitkin jaksoivat hymyillä ja näyttivät viihtyvän metsässä.


Ruokailun kerrotaan olevan aina päivän kohokohta ja niin se tuntui olevan tälläkin kertaa. Paikallisessa Amicassa kokattu hernerokka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Ruokailun kruunasi vieressä suurilla liekeillä roihunnut lämmittelynuotio, jossa nälkäisimmät paistoivat myös makkaraa. Ruokailun jälkeen oli mukava palata maha täynnä metsään. Viimeiset rastit mm. metsän uudistuksesta ja taimikon hoidosta vedettiin hyvillä mielillä pois alta. Edessä oli paluu kotiin.

Kiitoksia kaikille päivässä mukana olleille! Mukavat muistot jäivät mieliin.

Teksti ja kuvat: Juha Ruuska 09im

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *