TAMKOn Tursajaiset 10.9.2014

TAMKOn eli Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan Tursajaiset ovat joka syksy toistuva tapahtuma, jossa Tampereen ammattikorkeakoulun uudet opiskelijat, Tursaat, laitetaan koville. Ideana on toimia ryhmissä ja suorittaa annettuja tehtäviä salaperäisessä paikassa X.

kuva 1Kuvateksti: Oman luokan yhteishengen nostattamiseksi jokaisella luokalla oli teema, jonka mukaan oli pukeuduttava. Metsäläisillä teemana oli tänä vuonna ”TAMKin nopein”.

kuva2Kuvateksti: Värikäs kulkue vyöryy kohti määränpäätä.

TAMKin pihalle kokoontunut, lähemmäs tuhatpäinen ihmisjoukko lähti tuutoreidensa johdolla vaeltamaan kohti Keskustoria puoliltapäivin. Keskustorilla kokoontumisen, fiilistä nostattavan jumppahetken sekä perinteisen Tursas-valan jälkeen alkoi siirtymä kohti tapahtumapaikkaa X. Erilaisiin mielikuvituksellisiin ja värikkäisiinkin asusteisiin pukeutunut kulkue ei voinut jäädä huomaamatta, jos oli puolenpäivän aikaan liikkeellä Tampereen keskustassa välillä TAMK – Keskustori – paikka X.

kuva3Kuvateksti: Rasteilla vaadittiin ryhmätyötä ja hyvää yhteishenkeä.

Tursajais-päivä on pitkä, joten paikalla huolehdittiin nesteytyksen lisäksi ravinnonsaannista, turvallisuudesta ja siisteydestä. Näistä vastasivat grilli, ensiapupiste, järjestyksenvalvojat, lukuisat bajamajat sekä tarkat rastinpitäjät, joilta sai kuulla kunniansa jokaisesta luontoon viskatusta tölkistä tai roskasta.

kuva4Kuvateksti: Elokuva- ja tv-alan rastilla päästiin esittämään performanssitaidetta.

kuva5Kuvateksti: Vuoreksen rastilla Tursaat pääsivät pulahtamaan vaahtoon.

Jos pitkästä Tursajais-päivästä selvisi, jatkui ilta yöhön ja yökerho Unioniin.
Seuraavana päivänä väsyneet Tursaat saapuivat taas koululle ja jatkoivat opiskeluaan, yhtä kokemusta rikkaampina.

Teksti ja kuvat: Varatuutorit Iida Kauhanen ja Krista Katajainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *