Sijoitusmessut 2015 Tampere-talossa

Tiistaina 24.3. järjestettiin Tampere-talossa perinteiset sijoitusmessut. Tampereen Nuorkauppakamari ry on järjestänyt messuja jo vuodesta 1999 lähtien. Sijoitusmessut ovat yleisölle täysin ilmainen ja avoin tapahtuma, ja viime vuonna messuilla kävikin melkein 2000 vierasta. Messut tarjoavat ajankohtaista tietoa sijoittamisen eri vaihtoehdoista sekä taloustilanteesta. Sijoitusmessuilla kohtaavat niin aktiiviset yksityissijoittajat, sijoitusalan ammattilaiset kuin eri alojen asiantuntijatkin. Messuilla yhtenä teemana oli tänä vuonna metsäsijoittaminen.

Messuille oli pystytetty oma Metsäsali, jossa riitti mielenkiintoista ohjelmaa ja asiantuntijoiden esitelmiä koko päiväksi. Metsäsalissa oli helppo huomata, että metsät ovat selkeästi kiinnostava sijoituskohde; sali oli jo aamusta saakka ääriään myöten täynnä. Huomasi heti, etteivät järjestäjätkään olleet odottaneet tällaista yleisöryntäystä, koska salin tilat olivat aivan liian pienet. Innokkaimmille kuulijoille kelpasivat seisomapaikatkin.

Salissa kuultiin päivän aikana kymmenkunta esitelmää eri alojen asiantuntijoilta. Jokaiselle esiintyjälle oli varattu noin puolituntia aikaa esitellä omia metsään liittyviä sijoitusvinkkejään. Esimerkiksi Jukka Pusa, Länsi-Suomen Metsätilat Oy LKV:n toimitusjohtaja, luennoi metsien kannattavuudesta sijoituskohteena. Ja kuultiinhan päivän aikana myös paljon muutakin kuin vain sijoitusasiaa. Muun muassa Suomen Metsäkeskuksen Jouni Räty esitteli Metsään.fi – palvelua, joka tarjoaa metsänomistajalle maksutta tietoa hänen metsistään. Työ- ja elinkeinoministeriön strateginen johtaja Sixten Sunabacka tarjosi katsauksen metsäalan tulevaisuuteen, jonka uskotaan vahvasti löytyvän biotaloudesta. Katsaus antoi hyvät perustelut sille, miksi metsäsijoittaminen on kannattavaa tulevaisuudessakin.

Messut tarjosivat mielenkiintoista tietoa metsäsijoittamisesta, vaikkei itsellä juuri nyt olisikaan varaa lähteä sijoittamaan. Vahva viesti kuitenkin kuului, että metsäsijoittaminen on kannattavaa myös tulevaisuudessa ja tulee säilymään huomion arvoisena sijoituskohteena. Toivokaamme vain, että ensi kerralla metsäpuolikin saa hieman isommat tilat…

Teksti: Satu Koivisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *