Metsäopiskelijoiden Kesäkisat Tampereella – hyvää meininkiä hienossa miljöössä

Valtakunnallisten ja vuosittaisten metsäopiskelijoiden Kesäkisojen järjestäjävuorossa oli tänä vuonna Tampere. Lokakuun alkupuolella kutsuttiin siis jälleen metsäopiskelijat koolle kun kisat käynnistyivät perjantaina 9.10. ja jatkuivat aina sunnuntaiaamuun asti.
Kisapaikaksi oli valikoitunut Pättiniemen leirikeskus Aitolahdessa. Lisämajoitustilaa saatiin Aitolahden vanhasta pappilasta, joka sijaitsee aivan leirikeskuksen vieressä. Näin saimme kaikki kisailijat majoitettua ja suurimman osan vieläpä ruhtinaallisesti petipaikoille. Eräs pitkän linjan kisailija oli kerrassaan hämmästynyt saapuessaan paikalle ja kuullessaan sänkymajoituksesta; oli kuulemma ensimmäinen kerta kun ei tarvinnut nukkua luokkahuoneen tai liikuntasalin lattialla!

rakennusKisojen sydän eli kisakeskus keittiöineen aamuauringossa. Keittiössä touhuttiin aamusta iltaan jotta nälkäiset kisailijat saatiin muonitettua, ja hyvin saatiinkin!

Paikalle saapui yhteensä yli sata metsäalan opiskelijaa ympäri Suomen, niin ammattikor-keakouluista kuin yliopistoistakin. Väkeä ja vipinää siis riitti, kun satapäinen opiskelijajoukko pelaili, kisaili, saunoi ja viihtyi viikonlopun yli Pättiniemen idyllisessä ympäristössä. Kelikin suosi meitä; aurinkoa riitti lähes koko viikonlopun yli, vaikka toisaalta lämpötila putosi välillä nollan talvisemmalle puolelle.

Viikonlopun aikana Pättiniemessä kisailtiin perinteisesti mölkky-, jalkapallo- ja köydenvetomestaruudesta, ja kiertopalkinnot vaihtoivat taas haltijaa seuraaviin kisoihin asti. Jäipä toinen niistä Tampereellekin, kun vedettiin köyttä niin kovasti! Näiden perinteisten kisalajien lisäksi mittaa otettiin tikan- ja tukinheitossa. Myös parhaiten kisojen eläinteeman mukaan pukeutuneet palkittiin.
Kisoihin olennaisena kuuluivat myös viralliset Suomen Metsäurheiluliiton myöntämät Metsäopetuksen SM-metsätaitokilpailut. Käytännön syistä kisarata oli tehty Kauppiin, jonne kisailijoita kyydittiin lauantaiaamuna ratkomaan metsäisiä tehtäviä. Kaupungin ulkoilu- ja virkistysalueella kulkeva rata lukuisine polkuineen loi haastetta suunnistusosuuteen osallistuneille taitoilijoille.

mölkkyMeidän Teemu heittovuorossa. Mölkkymestaruus meni tällä kertaa Mikkeliin.

köydenvetoTiukkaa köydenvetoa Rovaniemeä vastaan.

puvutPukukisassa voiton veivät Rovaniemen ötökkä- ja lehmätytöt 🙂 Rovaniemeltä kisoihin saatiin myös kansainvälistä vahvistusta, sillä kuvassa vasemmalla heidän tsekkivaihtarinsa.

Iltaisin tietysti saunottiin ja rohkeimmat myös uivat jo kovin kylmässä Näsijärvessä. Pättiniemi tarjosi tähän hyvät puitteet kaksine saunoineen ja rantoineen. Saunanraikkaat kisailijat jatkoivat vielä illanviettoa Tampereen yöhön.

saunaSaunanlämmittäjät laituria testaamassa? Hyvin näyttää kestävän! Hyvin lämpesivät saunatkin ja kisailijat saivat löylyistä lämpöä viileneviin iltoihin

Kisat ja järjestelyt sujuivat lopulta aivan hienosti, kaikesta järjestäjiä ennen kisoja vaivanneesta stressistä ja jännityksestä huolimatta. Kisavieraat tuntuivat viihtyvän hyvin ja positiivista palautetta saatiin sen verran, että kisojen voidaan sanoa olleen onnistunut tapahtuma. Kiitos tästä kuuluu huikealle järjestäjäporukallemme, jonka ansiosta niin ruokapuoli, ohjelma, metsätaitoilu, ensiapu, järjestyksenvalvonta, siivous kuin kaikki muutkin käytännön järjestelyt toimivat hienosti. Kiitos kuuluu myös kaikille kisoihin osallistuneille, joita ilman kisoja ja hyvää meininkiä ei tietenkään olisi ollut.
Seuraavan kerran porukka kokoontuukin yhteen Rovaniemellä, kun tulevat Talvikisat juhlitaan helmikuulla Lapin maisemissa. Toivotaan, että tänä vuonna Talvikisoihin riittäisi luntakin!

KristaAllekirjoittanut kiittää ja kuittaa, olihan meillä kivaa!

Teksti Krista Katajainen
Kuvat Krista Katajainen ja Elina Sipilä (+ tuntematon tähtivierailija)

Kisoissa mukana:
Suomen Metsäsäätiö
Metsämiesten Säätiö
Lähitapiola
Suomen Metsäkeskus
Metsäkustannus Oy
Metsäteollisuus ry
Metsänhoitoyhdistys Pirkanmaa
Uittokalusto Oy
Metsä Group
Agrimarket
Finlayson Oy
Tampereen Paahtimo
Yrjö Wigren Oy
Jussinhannan Leipä Oy
METO – Metsäalan Asiantuntijat ry
MEOL – Metsäalan Opiskelijat ry
Tampereen ammattikorkeakoulu
TAMPIO – Tampereen ammattikorkeakoulun metsäopiskelijat ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *