Metsäpilkki 2016 – Pyryä ja pieniä saaliita

Vuonna 2012 aloitettu Metsäpilkki-perinne (http://metsa.blogs.tamk.fi/2012/04/12/metsapilkki-2012-vilppia-ja-villeja-ahvenia/) sai jälleen jatkoa, kun kahden kuivan vuoden jälkeen metsäopiskelijat pääsivät taas yhdessä Näsijärvelle kisaamaan kalojen narraamisesta torstaina 18. helmikuuta. Tänä vuonna pilkkikisoja ei päässyt pilaamaan jäiden sulaminen vaan pilkille päästiin kuin päästiinkin riittävän jäänpaksuuden turvin. Kisojen tukikohtana toimi Kaupinojan saunan Takkatupa joka oli varattu käyttöömme koko päiväksi.Kuva 1Alkuviikolla sääennusteita katsellessa hihkuttiin ja maalailtiin mielikuvia kauniista aurinkoisesta pilkkipäivästä. Toisin kävi, sillä puoliltapäivin jäälle lähdettäessä alkoi tiukka lumikuuro. Pahin pyry meni kuitenkin suhteellisen pian ohi, ja loppuaika saatiin pilkkiä leudossa pilvisessä kevätkelissä. Jäälle tehtiin nuotio ja nälkäisimmät paistoivat makkaraa. Toiset keskittyivät kokonaan pilkkimiseen eivätkä malttaneet ollenkaan tulla nuotiolle lämmittelemään. Heikoimmat jättivät leikin kesken jo parin tunnin nyppimisen jälkeen, kun taas muutamat ylempien vuosikurssien opiskelijat pysyttelivät jäällä kilpailuajan loppuun asti sinnikkäästi pilkkien.

Kuva 2kuva 3kuva 4

Iltapäiväviideltä peli puhallettiin poikki ja pilkit lyötiin takaisin reppuihin. Takkatuvalla hella kävi kuumana, kun lettuja oli paistettu päivän ajan paikallaolijoille. Viimeisille jäältä palaajillekin oli onneksi säästynyt mukava ja makoisa läjä lettuja.
Palkinnot jaettiin ja osallistujat pääsivät niin saunomaan kuin pulikoimaan avannossa, mikä olikin osalle porukasta päivän kohokohta. Illanviettoa jatkettiin saunalla rennoissa merkeissä.

Kilpailusarjat ja voittajat:
Suurin kalansaalis: Jussi Reko, 180g (7kpl)
Suurin kala: Jussi Seppä, 29g
Pienin kala: Jussi Reko, 15g
Kaunein kala: Jussi Reko
Paras asenne: Lauri Kahila, täydet 5 tuntia jäällä.

kuva 5                                               Kisojen kaunein kala.

Kalaa siis saatiin, mutta pieniä ne olivat. Neljännen vuosikurssin opiskelijat kahmivat kaikki palkinnot. Liekö tähän syynä taito, kokemus, se että pilkkijöistä suurin osa oli juurikin nelosia vaiko se että myös kisan tuomarit olivat nelosia… Tiedä häntä. Koittakaapa nuoremmat löytää sisäinen pilkkijänne ensi kevääseen mennessä, jotta kisailijoita ja kaloja nähtäisi myös tulevissa kisoissa!

Teksti: Krista Katajainen
Kuvat: Krista Katajainen ja Iida Kauhanen

Kisoissa mukana:
TAMPIO – Tampereen ammattikorkeakoulun metsäopiskelijat ry
Kalastus-Suomi
Nippon Verkko Oy
Clas Ohlson

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *